De prin minte adunate

Locul unde vorbim despre orice

Orice pagubă se rezolvă instantaneu cu o poză!

De multe ori, când sunt foarte vesel, mă gândesc la ceva care să mă aducă imediat cu picioarele pe pământ. Cum ar fi „accidentele” casnice.

 

Nu ştiu voi cum spunteţi, dar eu am groază de tot ce înseamnă probleme la ţevi, inundaţii, scurt-circuite şi tot felul de nenorociri de genul ăsta, trecute de specialişti la categoria „accidente” casnice. Ultimul mi s-a întâmplat anul trecut, într-o sâmbătă. Eram liniştit acasă când la uşă sună administratorul.

Om în vârstă, foarte amabil, care mă întreabă dacă n-am vreo ţeavă spartă. I-am spus că nu, dar dacă are nevoie îi pot da un pai. Evident, el nu a gustat gluma (mie mi s-a părut reuşită, dar nu sutn administrator) şi şi-a continuat interogatoriul: „Cum, domne, n-ai nici o ţeavă spartă, că cel de la 8 a telefonat şi a spus că de undeva îi curge apă”. Cum eu stau la 10, am crezut că şeful scării a avut o tinereţe zbuciumată, în care matematica nu a fost pe lista lui de priorităţi. Nu am vrut să-i stric omului plăcerea, aşa că l-am poftit să cerceteze singur. A intrat şi s-a dus ţintă în baie. Evident, nu a văzut nimic spart. Pentru că nu era. Acum, sincer, îmi dădeam şi eu seama dacă aş fi lipăit de două zile – de când mi-a spus el că ar curge – de nebun prin baie…

Apoi, îl aud că îmi cere voie să intre în debara!!! „Păi acolo sunt detergenţi, şi nu e niciunul lichid…”, încerc eu să mă apăr. Dar el îmi spune: „mai sunt niste ţevi acolo, în afara debaralei… Puteţi deschide capacul ăsta?” . Cu chiu, cu vai – sunt mai nepriceput la lucruri d-astea decât permite legea – am scos capacul şi mi s-a dezvăluit un hău cât toat zilele prin care trecea o sumedenie de şevi. Ca o reţea de metrou pe verticală… Iar acolo se auzea susurând ceva. Era plăcut, credeai că eşti în natură, dacă nu venea şi un miros oribil, care te readucea cu picioarele pe pământ. Cu lanterna într-o mână şi capul băgat pe gaură, administratorului mi-a dezvăluit secretul susurului: „Ohoho, dar aici e un râuleţ în toată firea. Trebuie să-l opriţi, că altfel inundaţi tot blocul”.

Pe bune??? Şi cum să fac asta sâmbăta la ora 20.00? „Ştiţi vreun instalator?”, îl întreb cu speranţă. „No, n-ar veni nici tata la ora asta”, vine răspunsul calm al detectivului de ocazie. „Păi şi eu ce fac?”, în întreb cu speranţa aflării unui răspuns favorabil? „Nu ştiu, dar cu cât o reparaţi mai repede cu atât plătiţi mai puţin la vecini”.

Bună treabă. E sâmbătă seara, sunt total inutil în schimbat ţevi, apa nu o pot opri şi încercările mele de a contacta nişte instalatori sâmbătă seara au fost mai ineficiente decât dacă aş fi încercat să dresez un rechin alb. Pentru că abia a doua zi dimineaţa urma să reiau cercetările, a trebuit să fac ceva. Cum nu aveam decât nişte ţevi subtiri si nişte ligheane, singura şansă pentru a opri apa care curgea încet dar sigur să se mai ducă spre vecini era să o captez la mine în casă. Aşa că, precum Robinson Crusoe strângea apa de ploaie – cel puţin aşa cred, că şi el făcea vreo minune d-asta – am făcut un sistem prin care apa se scurgea de pe o ţeavă pe altă ţeavă până ajungea în frumosul meu lighean albastru, fie-i culoarea lăudată. Singura problemă peste noapte a fost că a trebuit să mă trezesc de vreo 6 ori să golesc recipientul, care se umplea nesimţit de repede.

A doua zi dimineaţă am reluat căutările unui instalator, într-un final, adică pe la prânz am găsit unul disponibil şi, în cinci minute – cu tot cu opritul şi pornitul apei – a rezolvat problema. M-a rezolvat şi pe mine de două milioane,d ar ce mai contează, când totul s-a terminat cu bine (si cu câteva discuţii total neproductive cu vecinii).

De ce v-am spus toate astea? În primul rând pentru că este o întâmplare care mă urmăreşte, iar în al doilea rând pentru că acum un astfel de accident nu are cum să mă mai necăjească. Pentru că mi-am făcut asigurare la Groupama Asigurari. Aşa că pot beneficia liniştit de pachetul „Colecţia de Avanataje”. Ce înseamnă asta? Înseamnă siguranţă şi chiar confort psihic pentru mine. Acum, ştiu că pentru a repara orice stricăciune îmi apare în apartament am nevoie de un aparat foto şi o conexiune la Internet. O să spuneţi că am luat-o pe tangentă, dar chiar aşa este, cum vă spun.

De ce am nevoie de un aparat foto? Pentru că în momentul în care constat ceva stricat în casă îl repar cu un singur click – şi nu e vorba de ziar. Lucrurile stau cam aşa: vin acasă, constat paguba, mă enervez, înjur niţel, poate plâng dacă era ceva la care ţineam, intru în panică, mă calmez şi îmi aduc aminte de cel mai important lucru din casă: aparatul de fotografiat. Sau telefonul mobil, că şi el e şmecher la făcut poze.  Apoi, fotografiez stricăciunea, dau un telefon la call-center-ul Groupama, ei îmi dau o adresă de mail şi eu trimit acolo şi poza – adică am făcut autoconstatarea, cum s-ar chema ea în termeni tehnici – şi documentele necesare.  Ca să vadă şi oamenii că sunt asigurat la ei.

Apoi, în maximum 4 ore, dacă dauna e gravă şi, mai ales, urgentă, la uşă va suna un specialist care va rezolva totul. Dacă nu e urgent, tot e bine că am făcut ce v-am spus mai devreme, căci plata daunelor mai mici de 2.000 de lei se va face în maximum 72 de ore. Dacă nu, atunci voi primi cadou un cec de cumpărătur de 100 de lei. Ca să vă spun sincer, ar fi prima întârziere care m-ar bucura, dar din câte am auzit, chiar nu e cazul, cecul ala de 100 de lei e în sigurantă la Groupama, pentru că nu se întâmplă să treacă cele 72 de ore.

Dacă vreţi şi voi să aflaţi mai multe despre această asigurare, care chiar are o adevărată colecţie de avantaje, puteţi da click AICI şi  afla tot ce vă interesează. Dacă nu – dar ar fi păcat – vă mulţumesc mult că aţi citit până la final acest text. Ş vă invit să vedeţi cum au procedat alţii, mai năpăstuiţi decât mine, dar tot cu asigurare la Groupama, în situaţii neprevăzute.

 

Reclame

Un comentariu la “Orice pagubă se rezolvă instantaneu cu o poză!

  1. maxhartung
    august 13, 2013

    Tare povestea. De mult nu am mai ras cu lacrimi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iulie 19, 2013 de în DIVERSE şi etichetată , , .
%d blogeri au apreciat asta: