De prin minte adunate

Locul unde vorbim despre orice

5 întrebări pe care trebuie să le adresezi atunci când cumperi bijuterii

magazin bijuterie

Recunosc, nu am cumpărat niciodată bijuterii. Adică, mint, am cumpărat un inel oarecum de logodnă – adică l-am oferit din inimă celei care acum îmi este soție, dar nu a fost vorba de o logodnă propriu-zisă – dar a trecut atât de mult de atunci încât nu cred se pune. Numai că eu, din ce văd în jurul meu, sunt o excepție, așa că ceea ce veți citi în continuare s-ar putea să vă ajute. E vorba de cinci întrebări pe care trebuie să le pui și să ți le pui când vrei să cumperi o bijuterie.

Înainte de a începe trebuie spus că toate întrebările astea nu sunt creație proprie. Nici nu ar avea cum, dat fiind că, v-am spus, reația dintre mine și bijuterii este aceeași ca cea între Dragomir și Iorgulescu la LPF – cei care sunteți apropiați de fenomentul fotbalistic știți despre ce e vorba, ceilalți nu ați pierdut nimic dacă nu ați aflat. Ca să traduc, e o relație inexistentă. Mărețele întrebări pe care le veți citi mai jos aparțin americanilor, mai precis unei experte în bijuterii, Carol Brodie. Iată ce ne sfătuiește ea.

1. Este magazinul de bijuterii unul respectabil? ”Vreau să știu unde sunt. Sunt într-un magazin recunoscut? Vreau să știu câdnd mă uit la pietrele prețioase dacă sunt adevărate sau sintetice? Cele adevărate vin din sau de pe pământ, cele sintetice sunt făcute în laborator”.

2. Unde este certificatul? Brodie spune că atunci când vorbim de pietre prețioase importante – diamante, rubine, smaralde, safire – toate trebuie să aibă certificate care să ateste proveniența lor. Nu ieșiți din magazin fără acest certificat, dacă sunteți fericiții cumpărători ai unei astfel de bijuterii. El atestă că voi sunteți cu adevărat proprietarii.

3. Cum a fost tratată piatra prețioasă? Nu vă interesează cum s-a purtat cu ea vânzătorul, ci Brodie avertizează că mulți bijutieri apelează la tratamente cu laser pentru a da mai multă strălucire pietrelor prețioase.

4. Unde este ”ștampila”? Fiecare bijuterie trebuie să aibă o ștampilă, care să ateste materialul din care e făcută și valoarea acestuia, greutatea lui. ”Dacă o bijuterie nu are ștampilă, nu trebuie cumpărată. Din contră, trebuie să ieșiți din magazin și să nu vă mai întoarceți niciodată acolo”, spune Brodie.

5. Care este politica de retururi? Înainte de a cumpăra o bijuterie, asigurați-vă că magazinul are politică de returnare a produsului în 30 de zile. Și că veți putea recupera banii în cazul returnării produsului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la decembrie 7, 2013 de în DIVERSE şi etichetată , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: