De prin minte adunate

Locul unde vorbim despre orice

Nationala de fotbal, o echipa urcata pe un urias skateboard electric

nationala romania fotbal euro

Nationala de fotbal a Romaniei

Aventura naționalei de fotbal a României la Campionatul European 2016 s-a încheiat așa cum era de așteptat, căci am venit acasă conform calculelor, adică exact cu primul avion.

Nu știu dacă voi aveați așteptări prea mari de la prestațiile lui Chiricheș & Co, dar eu nu aveam chiar deloc. Pentru că selecția a fost făcută parcă pe genunchi, stagiul de pregătire pentru turneul final a fost planificat la munte, unde s-a lucrat numai pe partea fizică de parcă fotbaliștii urmau să dea probe pentru Legiunea Străină.

Cu genunchii tremurând de parcă jucătorii erau pe Skateboard electric – știți, acel aparat cu care te deplasezi dintr-un loc în altul bazându-te pe mutarea centrului de greutate – românii au dezamăgit cu Ucraina. Apoi, la București, victoria cu 5-1 în fața Georgiei i-a păcălit într-atât pe ai noștri încât au crezut că s-au transformat în lei, deși ei erau doar niște biete pisicuțe.

În Franța nici nu trebuie să mai povestim ce a fost, pentru că toată lumea știe. Ne-am făcut de râs în stil mare. Nici măcar păcălelile că am avut ocazii, sau că, vezi Doamne, a fost fault la Tătărușanu în primul meci, nu țin. România, din păcate, nu poate ține cu pasul cu echipele mari, așa că acum se află acolo unde îi este locul, acasă.

Partea proastă este că urmează preliminariile pentru Campionatul Mondial. Acolo unde ne așteaptă proaspăta calificată în sferturile de finală, Polonia, dar și periculoasa echipă a Muntenegrului. Așa că, indiferent de numele selecționerului, să ne pregătim și pentru ce e mai rău. Căci minuni peste noapte în fotbalul românesc eu nu am văzut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iunie 26, 2016 de în SPORT şi etichetată , .
%d blogeri au apreciat: